Uusi mies – Joel Herttuan uusi single on täällä

Uusi mies – Joel Herttuan uusi single on täällä

Joel Herttuan uusin kappale “Uusi mies” on nyt julkaistu! Löydät sen suoratoistopalveluista TÄÄLTÄ.

Tuomas Wäinölä kuvailee Uusi mies -kappaleen syntymää seuraavalla tavalla:

Joel Herttuan uus biisi on julkaistu. Oon tästä aivan kamalan ylpeä, koko kappaleen syntyprosessi on jäänyt mieleen isosti hyvällä tavalla.


Ajatus ”Uusi mies” -biisistä syntyi kun ajettiin Paul Uotilan kanssa bändimme keikalle 2021 kesällä ja mietittiin mitä me keksittäisiin UMK:ia varten, millanen olisi just meidän mielestä parasta mahdollista settiä. Heiteltiin toisillemme että pitää olla ainakin: Shufflea! Synaa! Valon ja varjon vaihtelua, biisin pitää sisältää jo itsessään visuaalit! Isoa kööriä ja chant-henkistä hokemaa!


Pian kappaleen aihe kiteytyi: Mitä voisi olla Mieheys 2.0? Tämä oli meidän elämässä jonkinlainen ikuisuusaihe ja tietenkin ajankohtainen aina vaan. Mietittiin millainen malli mieheydelle meillä ja jengillä ylipäätään on. Monenlainen epic failaus tuntui olevan suorastaan itsestäänselvyys ja jatkumo, jota kannattaisi edes yrittää katkaista. Saisikohan siitä kappaleen? Tottakai! Liekitettiin Paulin kanssa toisiamme Skodillacin kiitäessä kesäillassa ja kilpaa saneltiin ja memottiin linjoja ja hoettiin riffejä puhelimeen.


Soitettiin Karjurockin keikka välissä ja sit kävin studiolla grooven kimppuun. Tavattiin pian kolmestaan Joel Mäkinen kanssa Sunbeam Imperial Studiolla ja pantiin läppärit kuumaksi. Rivejä naputeltiin isolla kädellä samaan Google Docsiin, parhaat ideat kasattiin tekstiksi ja kokeiltiin laulaa.


Joel painoi demoten moottoriturpana tiheää tekstiä ja homma alkoi vaikuttaa mahdolliselta. Musehtava säkeistö vaati sen valoisan kertsin, jossa käytiin sitten Tears For Fearsin laarissa. Antiikin ihanteet Herttuoivat homman ja Paulin laulettavaksi tuli ehkä se tärkein aatos siitä mitä sanoisit nuorelle itsellesi.


Seuraavalla keikkareissulla Oulussa pohdittiin tekstiä myös Heinimari Herkkolan loistavalla katsontakulmalla ja viilattiin se lopulliseen muotoonsa, kaikki allekirjoittivat sanoman. Juotiin ylitsevuotavasta maljasta ja aamulla kömmittiin kalpeana hiljaa lentokoneeseen.


Soiteltiin bändihommelit sisään ja kävin sitten orkkauksen kimppuun. Rakennetta jumppailtiin kalkkiviivoille, 3min sisään kun piti mahduttaa monenlaista. Vielä leikkauspöydällä saatiin yksi pala säkeistöä loppukahinoihin mukaan ja hyvä niin, koska se oopperoitiin vahvasti Herttua-tyyliin. Koodailin kaikkea kumista ja muovista, samplet aateloitiin sitten oikean viulun ja trumpan voimin. Samu Ruuskanen tuli antamaan taitavan synaohjelmointipanoksensa ja edailemaan juttuja, lopulta palapeli oli kasassa. Jesse Vainio teki loistavaa työtä miksauksen kanssa, ei ollut ihan simppeliä mahduttaa kaikkea mukaan, lopputulos on silti kristallisen kirkas ja napakka. Noin mäkin miksaisin jos osaisin!


UMK:iin me ei lopulta tietenkään päästy, mutta tällä zibaleella me lähdetään viikon päästä kisaamaan vanhaan kunnon Syksyn säveleen. Katsotaan onko maailma valmis Uuteen mieheen ja antiikin ihanteisiin, saati jopa Joel Herttuan saapumiseen!

Uusi mies -biisin synnyssä ovat olleet mukana seuraavat henkilöt:

-Sävellys ja sanoitus: Tuomas Wäinölä, Paul Uotila ja Joel Mäkinen

-Sovitus ja tuotanto: Tuomas Wäinölä

-Äänitys: Tuomas Wäinölä

-Miksaus ja masterointi: Jesse Vainio

-Laulu, piano, taustalaulu: Joel Mäkinen

-Kitarat, syntetisaattorit, ohjelmointi, taustalaulu: Tuomas Wäinölä

-Ohjelmointi: Samu Ruuskanen

-Taustalaulu: Heinimari Herkkola

-Basso ja taustalaulu: Paul Uotila

-Rummut: Anssi Nykänen

-Viulu: Antti Kokkola

-Trumpetti: Mikko Koponen

Voit ennakkotilata Joel Herttua pian julkaistavan levyn TÄÄLTÄ


Jäljet - Neon 2 julkaisee uuden singlen ja musiikkivideon
Raskasta Joulua -menestyskonsepti paketoidaan jälleen myös albumiksi